Campanyes

Campanya: Tothom és de casa

Un món sense odi, és un món senser racisme ni feixisme.

L’Espai Antiracista de Salt i Girona, davant la querella presentada al Jutjat d’Instrucció número 2 de Girona pel regidor de Plataforma x Catalunya a Salt Sergio Concepción, contra com a mínima tres activistes del nostre col•lectiu, a les quals se citarà a declarar com a investigades, volem manifestar:

1) Que l’Espai Antiracista va néixer fa 3 anys agrupant multitud de col•lectius i persones d’orígens i sensibilitats molt diverses que hem decidit treballar juntes, cadascuna des dels nostres bagatges i experiències, per eradicar qualsevol forma d’exclusió o discriminació, de dret o de fet, per motiu de nacionalitat, color de pell, lloc de naixement o tradició cultural o religiosa. Ho hem fet i ho seguirem fent col•lectivament i de maneres molt diferents, des de la formació en jornades i xerrades a la mobilització ciutadana, des de les bústies de denúncies antiracistes a les campanyes pel dret de vot per tothom, des de la denúncia d’aquells que basen la seva acció política en l’exclusió al treball contra la segregació escolar, des de pintar un mural a l’exigència institucional. La repressió, encara menys si qui l’insta són els que utilitzen l’odi i l’exclusió com a armes polítiques, no ens aturarà.

2) I és que aquest és l’objectiu de la querella: volen fer-nos callar. Plataforma x Catalunya sap que els seus dos regidors no són representatius de la realitat social de Salt: només la gravíssima anomalia democràtica que fa que 1 de cada 3 veïns i veïnes no tinguin dret de vot els ha situat al Ple de l’Ajuntament. Com saben que per més que de vegades intentin vestir-se de normalitat i respectabilitat, no és ni normal ni respectable intentar fracturar el teixit social basant l’acció política en l’exclusió i la discriminació. O què significa el seu lema “Primer els de casa”? El Sergio Concepción que seu a l’Ajuntament de Salt és el mateix que es fotografia amb el dirigent neonazi grec d’Alba Daurada Mikhaloliakos -condemnat per l’assassinat del raper antifeixista Pavlos Fisas-, a les portes del camp de la mort d’Auschwitz, a la manifestació feixista de la Rambla de Barcelona després dels atemptats del 17 d’agost o amenaçant i envoltat d’armes.

3) I, malgrat tot això, és Plataforma x Catalunya qui, una vegada més –ja va intentar-ho davant la manifestació antifeixista de l’estiu de 2011- gosa denunciar-nos… ara per delictes d’odi! Aprofiten l’onada de retallada de drets i llibertats llançada per l’Estat espanyol que aquests dies fa desfilar pels jutjats professorat, regidores independentistes, mecànics, activistes o rapers d’esquerres. Es tracta d’inutilitzar la llibertat d’expressió pervertint un delicte pensat per protegir les minories i els grups discriminats i girar-lo contra els col•lectius i persones que lluiten, justament, pels seus drets. En una frase: és un món al revés al qual de cap manera ens resignem.

4) Per tot això anunciem que no ens arronsem i que, ben al contrari, afrontem l’embat com sempre hem fet: de cares i col•lectivament. Llancem ara mateix una campanya que, òbviament, ha de servir per defensar les nostres companyes de la repressió i fer que s’arxivi la querella de PxC. Però també per defensar drets que s’han conquerit amb tanta lluita com la llibertat d’expressió i d’associació i el dret a intervenir políticament. I encara més: farem que aquesta querella acabi essent un bumerang per impulsar el treball per eradicar per sempre dels carrers i de les institucions les expressions d’odi, discriminació, exclusió i racisme.

Manifest-querella-PxC

Ni un pas enrere: tothom és de casa!
Visca la lluita antiracista.
Arxiu immediat de la querella de PxC. 
#MamboAntiracista

Bústia de denúncies

Iniciem la instal·lació, a diferents espais de Girona i Salt, de bústies de denúncies com a eines de suport per a persones o col·lectius que han patit discriminació.
La iniciativa es presentarà el proper 22 de febrer a l’Escola d’Adults CFA Girona a càrrec de Miquel Blanch, professor del centre i membre de l’Espai Antiracista Salt-Girona i de Saddy Suazo, membre de l’Espai Antiracista Salt-Girona.
Les bústies van acompanyades de fulletons explicatius i butlletes de denúncies per a poder omplir. Les denúncies també es poden presentar al correu gironesantiracista@gmail.com i a l’espai que s’habilitarà en aquest mateix lloc web.
Poden presentar denúncies aquelles persones que hagin estat víctimes o testimonis d’agressions, insults o amenaces; denegació d’accés a un establiment; situacions de maltractament o discriminació en l’àmbit laboral, institucional o per part d’alguns professionals; o pels racistes d’algun partit polític. Les denúncies poden portar identificació de la persona o bé presentar-se de manera anònima.
Amb aquesta acció, l’EA vol fer seguiment de la realitat social de Salt i Girona i donar suport a les persones denunciants que vulguin defensar els seus drets.
Objectius de la campanya:

  • donar visibilitat a les discriminacions
  • restituir els drets de les persones denunciants

Tenim la intenció també d’instal·lar bústies a l’Escola d’Adults de Salt, Càritas Diocesana de Girona, Estació Jove i Fàbrica Jove de Salt, Ajuntament de Salt, Ateneu Eugenienc i als Instituts de Salt (Ins Vallvera, Ins Salvador Espriu i Ins Salvador Sunyer i Aimeric). En algun d’aquests espais, especialment als centres educatius, la presentació de la bústia anirà acompanyada de tallers i/o xerrades per promoure’n l’ús.
bustia-antiracista

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s